MENA x NITE - NiteNITE
Sluit
Sluit

Kom naar de MENA IS HERE stadsprogrammering in samenwerking met NITE.

MOUNA LAROUSSI – FATIMA, VROUW MET 1001 GEZICHTEN 

Zondag 14 mei | 14:30

De nieuwe theatershow van Mouna Laroussi, waarin je kennismaakt met Fatima, volgens theaterkrant “de Marokkaanse Brigitte Kaandorp”. Ze is goudeerlijk en weet lastige onderwerpen te verpakken in grappige verhalen over haar brutale nichtje Bouchra en de kwetsbare oude Haj. Met een bont gezelschap aan karakters schetst Mouna een beeld van een bevolkingsgroep die huis en haard verliet om in een ver land een nieuw bestaan op te bouwen.

Door Fatima haar stem te lenen neemt ze daarbij geen blad voor de mond. Omdat die gezellige Marokkaanse tante goudeerlijk zegt wat ze van de dingen vindt, maar ook oor heeft voor andere meningen. Ze koppelt humor aan lef en zelfs als je het niet met haar eens bent ga je voor de bijl.

“Zeer verfrissend en overtuigend pleidooi voor gelijkwaardigheid.” – ★★★★ Theaterkrant

Kaarten

 

A NITE WITH BAB AD-DAAR: YARA’S WEDDING 

Dinsdag 16 mei | 16:00 & 20:15 

Kan een huwelijk standhouden zonder liefde? Zijn geld en status belangrijk voor een relatie? Kennen verschillende culturen verschillende soorten liefde?   

In “A NITE WITH BAB AD-DAAR: Yara’s Wedding” laten we liefde zien in alle soorten en maten. Word je in de liefde geholpen door de cultuur van je moederland, herken je je meer in de cultuur van je nieuwe thuisland, of zit het er ergens tussenin? Spannende vragen, spannende antwoorden. 

OVER BAB AD-DAAR
Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatie programma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE.  

Kaarten

 

NITE: YARA’S WEDDING 

Dinsdag 17 – 20 mei

Yara’s Wedding is een interdisciplinaire (bijna) musical onder regie van Guy Weizman, met tekst van Antigone AkgünRasit ElibolMohamedou Ould Slahi Houbeini en Rik van den Bos. Samen schreef deze unieke groep schrijvers, geïnspireerd door de complexe relatie tussen het ‘Oosten’ en het ‘Westen’, een voorstelling die gaat over hoe bevoorrecht zijn je blik bepaalt. Over hoe arm zijn je blik bepaalt. Over hoe denken dat je ergens recht op hebt je blik bepaalt. En over de grote gevolgen die deze ongemakkelijke waarheden kunnen hebben.

Kaarten

 

DWDW & BAB AD-DAAR PRESENTEREN: LET’S GO DABKE 

Vrijdag 19 mei | 16:00–21:00 

De Wijk De Wereld & Bab Ad-daar presenteren:
Let’s Go Dabke 

Kom eten, kom dansen! Want alleen op een goed gevulde maag hou je het vol om samen de opzwepende Dabke te dansen. Waar je ook vandaan komt en of je nu ervaring hebt of niet, hand in hand heeft iedereen de Dabke zo onder de knie. Deze ongekend populaire ronde-dans uit landen als Libanon, Syrië en Palestina is inmiddels ook een hit in Nederland. Van grote festival als Lowlands tot clubnachten en bruiloften: overal wordt de Dabke gedanst. Dus natuurlijk ook tijdens MENA is here! Bab Ad-daar zet haar deuren open, er is heerlijk eten, gezelligheid en fantastische live muziek. Kom zweten, kom stampen, kom de Dabke dansen!

Kaarten

 

BEKIJK HET VOLLEDIGE MENA PROGRAMMA HIER

 

 

tourlist

mei
vr 19 mei 16:00
Agenda

MENA in de Machinefabriek: Let’s Go Dabke

di 16 mei 20:15
Agenda

MENA in de Machinefabriek: A NITE WITH BAB AD-DAAR

di 16 mei 16:00
Agenda

MENA in de Machinefabriek: A NITE WITH BAB AD-DAAR

zo 14 mei 14:30
Agenda

MENA in de Machinefabriek: MOUNA LAROUSSI

Stories

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.