I am Europe - NiteNITE
Sluit
Sluit

Hoe ziet een familie er tegenwoordig uit? Hoe belangrijk zijn begrippen als identiteit, afkomst en vaderland voor ons?

In welke mate worden we gedefinieerd door relaties en door een gevoel van verbondenheid? Bij welke gemeenschappen horen we en in wat voor wereld willen wij leven?

Na het succes van ‘’I am Fassbinder’’, werkt toneelschrijver/regisseur Falk Richter dit keer samen met choreograaf Nir de Volff, dramaturg Nils Haarmann en een ensemble van acht jonge acteurs, dansers, en performancekunstenaars uit verschillende Europese landen.  Het Noord Nederlands Toneel is een trotse coproducent van deze voorstelling.

In de voorstelling spreken de artiesten Frans, Kroatisch, Portugees, Nederlands, Arabisch en Engels. Richter en zijn team gebruiken de persoonlijke verhalen van de performers om ideeën over identiteit en de samenleving ter discussie te stellen, en zo een panorama van het hedendaags Europa te creëren:

‘’Ik heb een ensemble van acteurs, dansers en performance kunstenaars bijeengebracht, allemaal tussen de 20 en 35 jaar, en allemaal hebben ze complexe verhalen over identiteit, familie en verbondenheid die ver uitstijgen boven nationale en culturele grenzen. Sommigen hebben hun roots in voormalige Westerse koloniën, wat ze een ander perspectief op Europa geeft. We zijn begonnen met een groep van 25 artiesten waaruit we acht hebben gekozen voor de voorstellingen. Repetities waren eerst in het Frans en Engels, maar geleidelijk kwamen daar andere talen bij en de voorstelling bevat nu ook Kroatisch, Portugees, Nederlands en Arabisch.

Welke invloed heeft de Europese geschiedenis gehad op het leven van deze jonge artiesten? In wat voor soort gezinnen zijn zij opgegroeid? Hoe denken ze over het concept ‘familie’? Waar staan zij zelf in een Europa dat bedreigd wordt door angst en rechts-populisme, en in democratieën waar haat en demagogie breeduit verkondigd wordt? Hoe zien zij onze toekomstige samenleving voor zich?”

Productie: Théâtre National de Strasbourg
Coproductie: Odéon – Théâtre de l’Europe, Comédie de Genève, Thalia Theater – Hambourg, Noord Nederlands Toneel – Groningen, HNK – Croatian National Theatre in Zagreb, Théâtre de Liège et DC&J Créations, Dramaten – The Royal Dramatic Theatre of Sweden, Emilia Romagna Teatro Fondazione

©Jean-Louis Fernandez

tourlist

sep
wo 4 sep 20:00
Agenda

I am Europe

Groningen
aug
do 29 aug 19:30
Agenda

I am Europe

Kunstfest Weimar
mrt
zo 10 mrt 20:00
Agenda

I am Europe

Emilia Romagna Teatro Fondazione
za 9 mrt 20:00
Agenda

I am Europe

Emilia Romagna Teatro Fondazione
feb
zo 3 feb 20:00
Agenda

I am Europe

Thalia Theater Hamburg
vr 1 feb 20:00
Agenda

I am Europe

Thalia Theater Hamburg

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.