Dronken Mensen - NiteNITE
Sluit
Sluit

Met een paar glazen op ziet de wereld er ineens een stuk overzichtelijker uit. Een online, komische, dronken, dansende, muzikale, over de top en onder tafel-achtige, filmisch-utopisch-theatrale lezing

Met een glas op lijkt het soms net iets makkelijker het antwoord op grote levensvragen te vinden. Wat is de zin van het leven en wat verbindt mij met andere mensen? Dit alledaagse leven kan toch niet alles zijn? Er moet toch een groter plan zijn?

Vijf weken later dan gepland is regisseur Eline Arbo het repetitielokaal ingedoken met 5 acteurs, 3 dansers en 1 muzikant. Na slechts drie resterende repetitieweken presenteert ze een work in progress van Dronken Mensen op het online festivaleiland van Oerol en het online NITE Hotel. In deze nieuwe omstandigheden presenteert de groep makers een komische, dronken, dansende, muzikale, over de top en onder tafel-achtige, filmisch-utopisch-theatrale lezing.

De voorstelling is online te bezoeken in het NITE Hotel

Na het horen van deze vrolijke, scherpe theatertekst gelooft ook het publiek minimaal één avond in een betere wereld. De dronken personages denken in ieder geval de antwoorden op hun grote levensvragen gevonden te hebben.

“Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vindt dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe? Ik hoor wel eens dat mijn voorstellingen een activistisch karakter hebben, maar ik wil vooral het politieke met het persoonlijke combineren om ons in te kunnen leven in andere werkelijkheden.” – Eline Arbo

 

Dronken Mensen

In de niet eerder in Nederland gespeelde toneeltekst Dronken Mensen voert de Russische toneelschrijver Ivan Vyrypajev een aantal personages ten tonele die op zoek zijn naar God, de liefde of de utopie. Stomdronken raken ze toevallig met elkaar aan de praat en vinden daarin korte momenten van vluchtige verbondenheid. Zo toont de grappige en filosofische tekst hoe dichtbij een betere wereld eigenlijk is, als we eens vaker naar de stem in onszelf zouden luisteren.

Online & offline naar de voorstelling

Voor een beperkt publiek is de voorstelling fysiek bij te wonen in Theater de Machinefabriek in Groningen (kaarten koop je hier, let op, alleen per 2 te bestellen).  Daarnaast is de voorstelling online te bekijken in het NITE Hotel. Na afloop bepaal je zelf hoeveel je voor de voorstelling wilt betalen via de donatieknop. Je kunt natuurlijk ook vooraf doneren.

Het virtuele Nite Hotel
Bezoek nu⮕

Biertje?

Zin om de voorstelling ook via een rozige bril te bekijken? Bestel op tijd je NITE-biertjes, ze worden binnen 3-5 werkdagen bij je thuis bezorgd.

BESTEL NITE BIER

Kom je naar onze voorstelling in de Machinefabriek? Wij houden rekening met de veiligheid van publiek en medewerkers en nemen alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij zorgen voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing.

 

Cast

Bram van der Heijden, Tim Linde, Janneke Remmers, Judith van den Berg, Rosa van Leeuwen, Angela Herenda, Camilo Chapela, Thijs van Vuure en Harold Luya.

Language No Problem

In de voorstelling wordt Nederlands en Engels gesproken, alle teksten krijgen Engelse ondertiteling. De online voorstelling is daarmee geschikt voor een internationaal publiek.

Door: Noord Nederland Toneel + Club Guy & Roni i.s.m. Toneelschuur Producties

komisch, maar op een serieus filosofische ondergrond.

Dagblad van het Noorden

"niet eerder had ik een online theaterervaring die zo dicht in de buurt kwam van een echte toneelavond."

Theaterkrant

"Dronken mensen is vervolgens een uitbundige, aanstekelijke tussenpresentatie, met een afwisseling van strak gechoreografeerde dansjes en zwalkend spel. Vet aangezet, maar géén karikaturen"

Theaterkrant

credits

Eline Arbo

Regisseur

Ivan Vyrypajev

Auteur

Robbert-Jan Henkes

Vertaler

Thijs van Vuure

Componist

Juul Dekker

Scenograaf

Varja Klosse

Lichtontwerper

Rebekka Wormann

Kostuum ontwerp

Robbert van Heuven

Dramaturg
jun
vr 19 jun 20:00
Agenda

Dronken Mensen

NITE HOTEL
do 18 jun 20:00
Agenda

Dronken Mensen

NITE HOTEL
wo 17 jun 20:00
Agenda

Dronken Mensen

NITE HOTEL
vr 12 jun 20:00
Agenda

Dronken Mensen

NITE HOTEL

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.