We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Geen vrijheid voor Mohamedou Ould Slahi

Eén stoel bleef leeg tijdens de premiere van FREEDOM; Mohamedou Ould Slahi krijgt 6 maanden na de aanvraag nog altijd geen visum. Alle onderdelen van de procedure zijn doorlopen en stuk voor stuk goedgekeurd, maar het definitieve antwoord laat lang op zich wachten en kwam voor de première van FREEDOM te laat. Mohamedou Ould Slahi is uitgenodigd als writer in residence door NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) en cultuurcentrum De Balie Amsterdam.

Het verhaal van Mohamedou is aangrijpend en een verhaal dat op zoveel mogelijk manieren verteld moet worden. Het is voor ons allemaal heel bijzonder om met hem te werken de afgelopen maanden. Zijn boodschap van vergeving is niet alleen terug te vinden in zijn boek, hij draagt die iedere dag uit, je merkt het als collega’s. Hoe beter je zijn verhaal kent, hoe wranger het voelt dat hij er bij de première, zijn première, niet bij kon zijn. Hij is nog steeds niet vrij. Dat is zo pijnlijk. “ – Guy Weizman

We hopen dat Mohamedou zich binnenkort bij ons mag voegen, zodat we onze samenwerking verder vorm kunnen geven.

nite.nl/freedom⁠

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.