Tutu Puoane - NiteNITE
Sluit
Sluit

Tutu PuoaneTutu Puoane is een van de opwindende stemmen in de Europees/Zuid-Afrikaanse jazzmuziek van vandaag. Ze werd geboren in 1979 in Pretoria, Zuid-Afrika en studeerde muziek aan de Universiteit van Kaapstad voordat ze in 2002 naar Europa verhuisde. Ze bleef anderhalf jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verhuisde in 2004 naar Antwerpen.

In Europa groeide haar carrière gestaag en bracht ze acht albums uit. De albums Quiet Now en Mama Africa werden bekroond met een Zuid-Afrikaanse Muziekprijs (SAMA) voor het Beste Jazzalbum (in 2010 en 2011).

Tutu’s huidige band bestaat uit vier musici uit België en Nederland. Met deze band mengt ze alle muziek die haar heeft beïnvloed in haar eigen unieke mix van elementen uit Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziektradities. Het ene moment gebruikt ze haar stem als instrument, het volgende moment zingt ze een eerlijk en oprecht verhaal. Haar prachtige geluid, haar gevoel voor timing, en haar natuurlijke uitstraling op het podium, maken elk concert tot een geweldige ervaring.

Tutu Puoane laat je lachen, huilen, dansen en meezingen; ze ontroert in alle opzichten.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.