Roni Haver - NiteNITE
Sluit
Sluit

Roni Haver

Artistiek leider Club Guy & Roni

zij/haar

Niet voor niets maakt Roni Haver in 2017 een voorstelling met de naam Tetris Mon Amour; strak uitgevoerde, nauwgezette choreografieën zijn typerend voor het werk van Haver.

Zij vraagt uiterste precisie, een hoge energie en diepe concentratie van haar dansers. Daarmee is zij in grote mate verantwoordelijk voor de kenmerkende explosieve energie van de dansers van Club Guy & Roni. Haar choreografieën vragen om technisch zeer vaardige dansers met een eigen gezicht en karakter. Opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat Roni Haver uitgestippeld heeft.

“Roni Haver creëert een dynamisch universum als in een verslavend computerspelletje.” – De Volkskrant over Tetris Mon Amour

“een retestrak geënsceneerde voorstelling” – Theaterkrant over Tetris Mon Amour

Haver begint haar carrière als danser in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv en danst daarna in verschillende gezelschappen bij onder meer Wim Vandekeybus en Itzik Galili.

Samen met Guy Weizman richt Haver in 2002 het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op. Club Guy & Roni maakt eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met live-muziek, waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel.

Haver en Weizman worden regelmatig als gastchoreograaf uitgenodigd in binnen- en buitenland. Van 2014 – 2018 is Haver samen met Weizman choreographer in residence bij TanzMainz/ Staatstheater Mainz.

Prijzen en nominaties
Roni Haver wordt in 2001 genomineerd voor de Zilveren Theaterdansprijs voor haar rol in Albert and Panja en voor De Zwaan beste dansprestatie voor haar rol in Myrrh and Cinnamon (2005).

De voorstelling Alpha Boys werd genomineerd voor de Zwaan 2011.  L‘Histoire du Soldat won in 2013 de Golden Mask Award in Rusland. De voorstelling Midnight Rising kreeg de  Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie in 2013. Danser Igor Podsiadly ontving de Zwaan voor zijn rol in Naked Lunch.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.