We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Mart van Berckel

Regisseur

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Hogeschool der Kunsten in Zürich. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg en werd bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant. Sinds zijn afstuderen maakte hij voorstellingen bij o.a. De Nieuwe Oost, en KASKO en was hij regieassistent van Robert Wilson bij De Nationale Opera.

Bij het Noord Nederlands Toneel maakte hij, samen met danser/choreograaf Angela Herenda en de Poetic Disasters Club de performance Carry Jump Catch. Door velen werd de performance bestempeld als het hoogtepunt van De Parade 2019: een adrenalinerush. Het Parool schreef erover: “De meeste energie krijg je zonder meer van de zeven dansers van Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Jonge mensen die tot het gaatje gaan.”

Mart hanteert een werkwijze die doet denken aan die van een beeldend kunstenaar of een componist. Met grote precisie maakt hij ‘zintuiglijke theatertrips’; poëtische totaalcomposities van beeld, licht, beweging, tekst, geluid en muziek.

De komende vier jaar krijgt Mart bij het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni de ruimte om zich als regisseur verder te ontwikkelen. Om dieper te graven in onderbewuste fantasieën en dromen van ons bestaan – op zoek naar dat wat ons menselijk maakt in een wereld die steeds sneller, efficiënter en mechanischer wordt.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.