Jade Wheeler - NiteNITE
Sluit
Sluit

Jade WheelerJade Wheeler is dolgelukkig om met deze bijzondere groep kunstenaars en makers te mogen werken aan Dear Winnie. Gefascineerd door andere manieren van verhalen vertellen en nieuwe perspectieven, is ze altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen. Ze speelde in wereldpremières zoals Alex in Wonderland van Debbie Allen en in Dark Room van George Brant in Boston (winnaar van de beste regie van Olivia D’Ambrosio).

Wheeler is de schepper van haar eigen originele stuk getiteld Who is Eartha Mae? Een solotentoonstelling over het vroege leven, de carrière en de zwarte lijst van Eartha Kitt. Het won de prijs voor het Beste Cabaret (United Solo Fest, New York) en werd genomineerd voor Beste Solo Performance (Elliot Norton Awards, Boston).

Critici schreven: “Wheeler zet zo’n magnetische en zelfverzekerde Kitt neer, dat de term ‘tour de force’ hier zeker op zijn plaats is.” En: “Een van de meest betoverende voorstellingen in de recente herinnering”. Haar tweede stuk, One Night en Franglais, is een tweetalig ‘tongue-in-cheek’-cabaret.

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.