We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Bab Ad-daar

Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatie programma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE.

AGENDA

A NITE WITH BAB AD-DAAR: Yara’s Wedding’
19 maart in Harmonie Leeuwarden.
Gratis toegang. Aanmelden is verplicht en kan hier.

TICKETS

Bab Ad-Daar & DWDW presenteren: Let’s Go Dabke!

Kom eten, kom dansen! Want alleen op een goed gevulde maag hou je het vol om samen de opzwepende Dabke te dansen. Waar je ook vandaan komt en of je nu ervaring hebt of niet, hand in hand heeft iedereen de Dabke zo onder de knie. Deze ongekend populaire ronde-dans uit landen als Libanon, Syrië en Palestina is inmiddels ook een hit in Nederland. Babaddaar zet haar deuren open, er is heerlijk eten, gezelligheid en fantastische live muziek. Kom zweten, kom stampen, kom de Dabke dansen!

TICKETS

OVER BAB AD-DAAR

Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar, maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.”

Wat doen we?

Bab Ad-Daar trekt met talenten doorheen heel Nederland! In samenwerking met NITE bieden we een NITE of Bab Ad-Daar: Yara’s Wedding: een interactief theaterstuk dat een combinatie is van muziek, dans en theater en als randprogramma biedt voor de nieuwste NITE voorstelling YARA’S WEDDING. Durven we onze vooroordelen écht te bevragen? Of zijn we daar te politiek correct voor geworden? Hoe gaan we vooruit zonder elkaar kwijt te raken? 

Wat kunnen we je bieden?

  •  Een studio badend in een oosters decor met professioneel licht en geluid
  •  Een professionele filmregisseur, Mhd Mosa, die onze optredens – én die van jou! – zal verwerken in een kortfilm. Deze video zal dan te zien zijn op al onze social mediakanalen.
  •  Een live publiek!

Vul dit formulier in. Ahmad Abdulwahab zal dan contact met jou opnemen.


KOM ERBIJ!

Het enige wat we van jou als nieuwkomer verwachten, is je enthousiasme en een idee van welke talenten of vaardigheden je wil verbeteren. Dit kan zowat alles zijn: van dansen over optreden en video’s maken tot bouwen van decors. Daarna word je door Ahmad gematcht met een mentor die een professional is op cultureel vlak. Dit om je te ondersteunen in je praktijk, je voortgang te evalueren en vooral om je op de been te houden wanneer het even moeilijk gaat.

Als je zin hebt om mee te doen, ontmoet je matchmaker en initiatiefnemer Ahmad Abdulwahab. Hij zal je de mogelijke trajecten uitleggen en uitzoeken wat het best bij jou past. Vul onderstaand formulier in (in het Engels of Arabisch). Ahmad zal dan contact met je opnemen.

doe mee met bab ad-daar

Volg ons ook op Instagram of op Facebook

“Ik vroeg één keer om hulp en nu blijven de mensen van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni me steunen. Eerst mocht ik deelnemen aan lessen voor dansers. Ik kon dus mijn vaardigheden als danser ontwikkelen. Daarna lieten ze me kennismaken met mensen uit het culturele veld van Groningen en bleven ze me aanbevelen bij andere kunstenaars van projecten die bij mij zouden kunnen passen. Dit netwerk is net zo waardevol als de lessen zelf. Het gebeurde wel eens dat ik mijn ambitie om als danser door het leven te gaan, wou opgeven. Maar dan bleven ze me pushen en omringden ze me met positieve energie en arbeidsethos. Dit warme welkom en de motivatie die ik kreeg bij het NNT wil ik nu doorgeven aan andere nieuwkomers. Dit doe ik door een matchmaker te zijn tussen hen en de culturele professionals in Groningen.” – Ahmad

 

 

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni)